På väg från tryckeriet

20.05.2024

Den aningslöse spionen

Rune Larsson arbetar med ett nytt, omfattande person- register. Han upptäcker att han är förföljd av personer han inte vet vilka de är.

Frida Borghammar är säkerhetschef på myndigheten där Rune arbetar. Hon misstänker att han medvetet eller omedvetet lämnat uppgifter om registret till främmande makt. Ju mer hon gräver desto mer upptäcker hon av spionhärvan och något som kallas "Den Nya Ordningen".

Den utländske spionen Karl samlar hemlig informa- tion om personregistret. Han leder en grupp agenter och mördare, bland andra operatörerna G, expert på våta jobb, och A, Runes älskarinna. Vartefter härvan kring Rune blir trassligare får gruppen mer att göra – och fler på dödslistan.

Fridas grävande leder fram till ett överraskande genombrott. Det nya personregistret är resultatet av en kohandel på högsta internationella nivå. Syftet är att undvika krig. Registret är skapat för att lämnas över till främmande makt som kan ta kontroll över Sverige och svenskarna i "Den Nya Ordningen".

Rune, Karl och deras medhjälpare är förda bakom ljuset. De är syndabockar, tänkta att pekas ut som de förrädare som sålt Sverige till främmande makt. Frida tvingas fly. Hon jagas av en psykopatisk Säpo-man i Nya Ordningens tjänst men får hjälp av den mystiske Josef.