Release maj 2024

Det är kris i Nordeuropa. Krig tycks stå för dörren men Rune Larsson har andra bekymmer. Älskarinnan hotar att lämna honom. Olyckan som drabbar henne inleder en serie händelser som inte bara påverkar Runes liv. Den visar sig ha kopplingar till det storpolitiska spelet. Säkerhetschefen Frida Borghammar fattar misstankar och är snart en spionhärva på spåren. Den visar sig vara av en helt annan dimension är hon trott. Någon eller några styr händelserna med järnhand och pjäserna i det cyniska spelet är alla förda bakom ljuset.

Förlag: Bokförlaget Mormor
Genre: Thrillers
Antal sidor: 324
Utgivningsdatum: 16 maj 2024
ISBN 9789189245525

Den stora elden.

Läderpåsen hade en tyngd i botten, det syntes på formen när den dinglade framför Johanssons ansikte. Det tjöt och gnisslade av järn mot järn när lokföraren slog till bromsarna. Handen med läderpåsen höjdes.
– Jag sa ju att du skulle sätta dig. Varför lyssnar du inte?
När blixtarna sköt genom skallen hann Johansson förväxla dem med huvudvärken. Sedan förlorade armarna som höll kappsäcken all kraft och han föll bakåt, in i mörkret.

Polisen lyckas inte lösa rånmordet i järnvägskupén. Den ökände ficktjuven Ehrenfrid Westermark-Rosen åtalas men frikänns i brist på bevis. Många år senare tar redaktör Axelsson upp fallet. Han avslöjar mördaren och vad som hände med rånbytet. För att lyckas tvingas han göra upp med sitt eget tvivelaktiga agerande i mordets efterspel och den bittra eftersmaken av sitt förhållande med mordoffrets hemlighetsfulla hustru Carolina.

Genre: Historiska romaner
Format: Danskt band
Antal sidor: 384 sidor
Utgivning: prel 15 september 2023
ISBN 978-91-89707-78-8

Förbeställ romanen hos förlaget Whip Media 


Vattendoktorn

En psykologisk thriller

Jag rycker till av smällen när stolen far i golvet.

Gode Gud, låt det gå fort! Och ge mig en möjlighet att döda de båda svinen!

Året är 1875 och läkekonsten söker nya vägar. August, en misslyckad student, och glädjeflickan Katarina lockas in i den karismatiske vattendoktorns försök med banbrytande behandlingar. Snart är de fångar i hans värld, till det yttre i vetenskapens tjänst. Men vad är det egentligen som driver honom? Och varför är August och Katarina utvalda?

När en patient försvinner börjar fasaden rämna och det förflutna kan inte längre skylas över. En kamp på liv och död är oundviklig.

"Jag blir helt uppslukad av handlingen som trappas upp mer och mer och håller mig i ett järngrepp ända till bokens sista kapitel. Språket är välformulerat, sorgset och vackert på samma gång, med glimtar av både humor och ironi." Basilikablogg

"Det blir successivt allt mer spännande och är dessutom riktigt välskrivet. Det som främst lever kvar hos mig efter läsningen är trots allt inte spänningsintrigen utan människorna och miljöerna i 1870-talets Sundsvall." Kapprakt

Hydropati och Vattenkuranstalten i Sundsvall

Spelplatsen: Westerstaden

Förlag: Vulkan 
Genre: Svenska berättare
Format: Danskt band
Antal sidor: 320 
Utgiven 2021-09-02 
SAB Hc
ISBN 9789189345119 

Köp den hos Adlibris eller Bokus

Blodgärning

Ett historiskt drama med blodigt slut.

"Det här är en mycket läsvärd historia, med ett vackert och välskrivet språk". Basilicablogg

"I den här boken förenas Medelpads och samernas historia, sockenlapparnas och den lokala alnöhistorien. Framförallt är det en vanvettigt välskriven bok. De sydliga och kustbundna samernas levnadsödens fruktansvärda villkor skymtar med all önskvärd tydlighet fram i romanen." Samernas historia i Medelpad med omnejd.

"Blodgärning är en intressant debutroman just därför att författaren har skapat en historia av en verklig händelse, samtidigt som han ger läsaren en bild av samhällsförhållanden som inte ligger mer än halvtannat sekel bort." Skrivrobert

Året är 1905. Suni Maria står på en färja som glider genom dimbankarna mot ön där hon levt hela sitt liv. Så ropar någon ett namn och allt kommer tillbaka. På färjan finns Erik som hon gjort allt för att försöka glömma, han som nästan blev hennes död. Panikslagen låter hon sig omfamnas av mannen som aldrig mer skulle få komma nära henne. Blodgärning handlar om mörka familjehemligheter, skuld och frigörelse. Den är inspirerad av en verklig händelse, ett mord som begicks strax intill författarens bostad. Romanen utspelar sig i ett lokalsamhälle som har fallit i glömska, en bofast samebefolkning i södra Norrlands kustland.

Samer på Alnön

Förlag: Vulkan
Genre: Svenska berättare
Format: Danskt band
Antal sidor 256
Utgiven 2020-10-30
SAB Hc
ISBN 9789189219885 

Köp den hos Adlibris eller Bokus